لازانیا

 

مواد مورد نیاز برای سرو 4 نفره:

1-ورق لازانیا 12تا

2-گوشت گوساله چرخ کرده 400 گرم

3-قارچ 400 گرم

4-سس سفید (یک قاشق غذا خوری آرد، دو قاشق کره، یک لیتر شیر)

5-پنیر پیتزا رنده شده (ترجیحا موزارلا)

6-پیاز یک عدد بزرگ (رنده شده)

7-فلفل دلمه ای (یک عدد کوچک)

8-آبغوره، رب گوجه فرنگی، ادویه و نمک به مقدار لازم

 

شرح:

مثل همیشه یک توضیح کوتاهی در مورد منشا غذا و سرو اصلیش بدم. لازانیا (lasagna) یک غذای ایتالیاییه و کسرول (casserole) محسوب می شه. یعنی با گوشت درست می شه. اما امروزه لازانیای گیاهی با بادمجون و زیتون و سیر و سویا، هم درست می شه. برای لازانیا 4تا چیز اساسیه. اول ورق لازانیا، دوم سس راگو (ragù) یا همون سس گوشت، سوم سس بشامل (Béchamel sauce) یا همون سس سفیدی که با شیر درست شده، چهارم هم پنیر.

سس گوشت به دو نوع مشهور در دنیا درست می شه بلونز(Bolognese) و ناپلی(Neapolitan) که احتمالا تو رستورانهای ایتالیایی به عنوان اسمهای پاستا یا لازانیا شنیدین. اینها بسیار شبیه همون گوشتی هستن که تو ایران برای ماکارونی درست می شه و توضیح دقیق هر کدوم خارج از حوصله ی بحثه. تنها باید گفت که دقت کنین که برخلاف بیشتر غذاهای ایتالیایی لازانیا اصلا سیر نداره و سس گوشتی که در ایران درست می کنیم کمی با هر دوی اینها متفاوته.

 

طرز تهیه:

برای درست کردن سس گوشت، پیاز رو کمی تو کره سرخ کنید. بهش گوشت گوساله ی چرخ کرده رو اضافه کنید. اضافه کردن زردچوبه کاملا اختیاریه. رب گوجه فرنگی رو انقدری اضافه کنید تا کاملا گوشت قرمز بشه. فلفل دلمه ای رو ریز کنید و اضافه کنید و بذارید گوشت 30 دقیقه بپزه. البته اگه از قیافه ی فلفل دلمه ای پخته شده خوشتون نمی آد می تونین فلفل رو به تیکه های بزرگ تقسیم کنید و بعد پختن گوشت، اونها رو دور بریزید.

قارچ ها رو به شکل زیر خورد کنید و یک کمی از قارچهایی که خوشگلترند رو برای تزئین روی لازانیا جدا کنید.

 

بعد 30 دقیقه قارچها رو اضافه کنید و بعد ده دقیقه آبغوره و نمک و ادویه رو اضافه کنید. پیشنهاد من برای ادویه کاری است. اگه خیلی تند نیست ادویه تون می تونین از فلفل سیاه هم استفاده کنید. در آخر هم بذارید تا سس گوشت غلیظ بشه و آب نداشته باشه.

 

ورقهای لازانیا رو تو آب جوش بریزید و همونطوری که روی بسته توضیح داده شده، بسته به برندش، اونها رو بجوشونید. یک کم هم نمک به آب اضافه کنید.

سس سفید قبلا تو همین بلاگ توضیح داده شده. دقت کنید که سس سفیدی که برای لازانیا استفاده می کنید رو وقت بیشتری براش بذارید. یک قاشق آرد رو توی دو قاشق کره سرخ کنید و وقتی که طلایی شد دو لیوان شیر اضافه کنید. به تدریج بجوشونید و بعد غلیظ شدن دو لیوان شیر دیگه اضافه کنید. حداقل 30 دقیقه سس سفید رو بجوشونید.

در واقع روش درست کردن لازانیا خیلی ساده است و تنها چیزی که ممکنه در طعمش فرقی ایجاد کنه روش تهیه ی سس گوشت و سس سفیده. می تونید سس سفید رو با شیر کمتری درست کنید و به جاش توی سس گوشت یک مقدار خامه اضافه کنید اما من روش اول رو ترجیح می دم.

کف ظرف رو با مقدار خیلی کم کره چرب کنید و به ترتیب یک ورقه لازانیا، سس گوشت و سس سفید بریزید. هر چی سس سفیدتون غلیظتر باشه، بهتر لایه ها به هم می چسبن.

 

 

لایه ها رو تا بالای ظرف بچینید. روی روقه ی آخر سس گوشت بریزید و یک لایه پنیز اضافه کنید. بهترین پنیر برای لازانیا پنیز موزارلاست. روش رو هم می تونین تزئین کنید. البته عموما پنیر رو طوری می ریزند که گوشت از زیر پیدا باشه و یک طرحی هم بهش می دن. اما من حوصله ی این کارها رو نداشتم و همینطوری ریختم. می تونین پنیر رو با نظم در یک نقاط خاصی بریزید و وقتی هم که برش می زنید این قلنبه های پنیر وسط هر برش بیفته و روش رو با کچاب تزئین کنید. بهترینها برای تزئین لازانیا قارچ و فلفل دلمه ای سبز و قرمز و زیتونه.

 

روی لازانیا فویل بکشید.

 

به مدت 30 دقیقه تو فر با دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد (یا 4 درجه ی گاز-350 تا 400 فارنهایت) بگذارید. لازانیا آماده است. می تونین 5 دقیقه هم بدون فویل توی فر بذارین تا قارچ و فلفل دلمه ای هایی که برای تزئین استفاده کردین یک کمی برشته بشن.

اگه ماکروفرتون مجهز به کانوکشن (و پخت ترکیبی) هست می تونین به دفترچه راهنمای ماکروفرتون بخش پخت ترکیبی مراجعه کنید.

  
نویسنده : شازده ; ساعت ٩:٢۳ ‎ق.ظ روز یکشنبه ٢۳ آبان ،۱۳۸٩
تگ ها : لازانیا